Voetbalvereniging Krayenhoff

Wedstrijdverslag Angeren - Krayenhoff (2-1)

Door R. van Zundert:

Afgelopen zondag speelde Krayenhoff de eerste van twee toppers in de vierde klasse E. In Angeren stond de wedstrijd tegen de plaatstelijke sv op het programma.

De wedstrijd begon gelijk opgaand en Angeren had het betere van het spel. De matig fluitende scheidsrechter zorgde voor de nodige irritatie door het spel veel stil te leggen en snel kaarten te trekken.

In de 19de minuut kwam Angeren op voorsprong door een uitstekende vrije trap die door de muur ging. Krayenhoff ging op zoek naar de aansluitingstreffer en kwam wat vaker voor de goal. Vlak voor rust kreeg Luuk Arntz, na goed doorzetten, de bal knap op doel maar raakte helaas de paal.

In de 2e helft kwam er een ander Krayenhoff uit de kleedkamer. Met veel strijdlust en iets verzorgder voetbal kwamen er een groot aantal kansen. Sven Klaassen stuitten tot 2 keer toe op de keeper, Luuk Arntz schoot uit de draai voorlangs, Michael Michels schoot uit een moeilijke hoek op de vuisten van de keeper en Romano Janssen zag zijn bal net naast vliegen.

In de hectische slotfase kwam Krayenhoff alsnog op 1-1: Theo Dams schoot een afvallende bal uit de corner tussen alle spelers van Angeren door in de verre hoek. Krayenhoff speelde de laatste 5 minuten voor de overwinning maar kreeg, ondanks een aantal kansen, alsnog de deksel op de neus. Uit een vrije trap kon Angeren ongehinderd de winnende binnen tikken.


Wedstrijdverslag Krayenhoff - v.v. UCH (1-0)

Door R. van Zundert:


Wedstrijdverslag Krayenhoff - sc Millingen (3-0)

Door R. van Zundert:

Krayenhoff won zaterdag met 3-0 op sportpark Oscar Carré.

Krayenhoff begon slordig aan de wedstrijd en kon moeilijk in hun spel komen, maar de eerste kans was wel meteen raak. Na 10 minuten knikte Sven Klaassen een scherp aangesneden vrije trap binnen van Romano Jansen. Daarna was het Millingen die een aantal kansjes kreeg. Momchill Kholev had twee fantastische reddingen in huis en hield Krayenhoff daar mee op de been. Krayenhoff ging op zoek naar de 2e treffer: Luuk Arntz schoot net over en een bal van Zakaria Kerkri werd van de lijn gehaald!

Na de rust begon krayenhoff een stuk sterker en werd Millingen ver teruggedrongen. Luuk Arntz miste na goed breed leggen van Zakaria Kerkri en Theo Dams kwam net te laat om de bal van dichtbij binnen te schuiven. Even later was t wel raak: Sven Klaassen knikte een voorzet binnen van de uitstekend opgekomen Jacky Dobson. Kort daarna scoorde Sven Klaassen ook zijn derde goal na een razendsnelle counter. Krayenhoff speelde de wedstrijd rustig uit en zorgt daarmee voor een verlening van de zegereeks.

Aanstaande zondag wacht de thuisedstrijd op sportpark Vossendijk tegen UHC. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.

Wedstrijdverslag Diosa - Krayenhoff (1-2)

Door R. van Zundert:

Krayenhoff heeft zondag een zwaarbevochten overwinning behaald. De ploeg won door een treffer in de laatste minuten de lastige uitwedstrijd in Balgoij!

Krayenhoff startte fel en dat leverde een handvol kansen op. Romano Jansen zag zijn bal van de lijn worden gehaald, Luuk Arntz zijn schot miste precisie en ging net over en Kay de Kluis was 3x ongelukkig in de afwerking. Diosa kwam steeds beter in hun spel. En dat leverde plots de 1-0 op. De aanvoerder van de thuisploeg schoot de bal op schitterende wijze over de muur. Krayenhoff zette meer druk en dat leverde al snel de gelijkmaker op. Luuk Arntz schoot zijn zelf gecreëerde penalty beheerst binnen.

In de 2de helft ging de wedstrijd veel op en neer, maar dat leidde tot weinig kansen. Lang leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. In de 85e minuut ging Luuk Arntz er na een prachtige actie van door aan de rechterkant. Na het omspelen van drie verdedigers stelde hij Johnny Loef in staat om zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt: 1-2. Diosa drong daarna nog wel aan voor de gelijkmaker, maar grote kansen kwamen er niet meer en zo pakte Krayenhoff een belangrijke overwinning in strijd voor het kampioenschap.

Na afloop bleef het nog lang gezellig in het clubhuis van Diosa. Een mooie overwinning die werd afgesloten met een hele gezellige avond.

Aanstaande zaterdag wacht op Sportpark Oscar Carré de thuiswedstrijd tegen SC Millingen. Aanvang van deze wedstrijd is 19:00 uur.

Wedstrijdverslag OSC - Krayenhoff (0-2)

Door R. van Zundert:

Krayenhoff heeft het goede resultaat in de thuiswedstrijd tegen DSZ een vervolg kunnen geven. In een moeizame wedstrijd op een kletsnat kunstgrasveld in Oosterhout werd het 0-2.

Krayenhoff begon alles behalve scherp en kende een matige eerste helft. Vanaf begin af aan probeerde beide elftallen te voetballen zonder dat direct veel kansen op leverde. Het was Krayenhoff dat na een klein kwartier de thuisploeg onder druk zetten. Een aantal prima kansen voor Sven Klaassen (2x), Yannick Stegehuis en Kay de Kluis troffen nog een doel. Kort daarna werd na een snelle omschakeling Luuk Arntz weggestuurd. Een uitstekende voorzet trof een scherpe Kay de Kluis voor de goal: 0-1!

De tweede helft werd het spel van OSC wat opportunistischer. Met veel strijd en energie probeerde ze de 1-1 af te dwingen. Een uitstekende redding van Momchill Kolev zorgde ervoor dat tot de 75e min de 0-1 nog op het scorebord bleef staan. Niet lang daarna kreeg Sven Klaassen een penalty mee na vastgehouden te zijn in de 16 meter. Luuk Arntz mocht aanleggen voor de 0-2 en schoot deze zuiver in de linkerhoek.

Na de 0-2 was het verzet gebroken en werd de wedstrijd onder de uitstekend leidende jonge scheidsrechter rustig uitgespeeld.

Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd bij het nog niet in actie gekomen Diosa.

Wedstrijdverslag Krayenhoff 1 - DSZ 1 (2-0)

Door R. van Zundert:

Krayenhoff is de competitie goed begonnen. De ploeg van trainer Angelo van Elk won met 2-0.

De wedstrijd begon stroef van beide kanten. Een zoekend Krayenhoff kreeg na een minuut of 10 de eerste kansen: Sven Klaassen zag zijn vrije trap gepakt worden en uit de corner die volgde pakte de keeper een kopbal van Yannick Stegehuis. Krayenhoff werd sterker en drukte DSZ steeds verder naar achteren. De 1-0 die kon niet uitblijven viel uiteindelijk na een kleine 30 minuten. Sven Klaassen zorgde met goed druk zetten voor paniek bij VDZ. Zijn pass werd op waarde geschat door Kay de Kluis die de bal beheerst in de linkerhoek schoof. In de eerste helft werd verder niet meer gescoord. Luuk Arntz schoot vanaf een meter of 20 net over en Romano Jansen zag zijn vrije trap geblokt worden.

De tweede helft was van beide kanten een stuk minder. De matig fluitende scheidsrechter zorgde voor irritatie bij beide elftallen die een verder zeer sportieve wedstrijd speelde. Kansen voor Sven Klaasen, Luuk Arntz en Yannick Stegehuis resulteerde nog niet in een 2-0 voorsprong. Die voorsprong kwam er utieindelijk alsnog: Jamy Golsby zette goed door en bood Luuk Arntz de kans om vanaf een meter of 10 de bal in de linkerhoek langs de keeper te schuiven.

Gescoord werd er niet meer daarna. Krayenhoff zet een eerste stap in het verwezenlijken van de titelaspiraties. Volgende week volgtom 14:15 de uitwedstrijd tegen OSC.
Wedstrijdverslag Krayenhoff 1 - WVW 1 (Bekerwedstrijd)

Afgelopen zondag, 12 september, speelde Krayenhoff zijn eerste thuiswedstrijd van deze bekerronde. Op sportpark de Schoonhorst werd vijfde klasser WVW ontvangen.